Klimmen tegen MS

De sponsortoezeggingen voor Klimmen tegen MS bedragen op dit moment € 430,00. Hartelijk dank hiervoor.

zondag 22 december 2013

Glühwein en Snerttocht

Wat een mazzel na al die regen van gisteren en afgelopen nacht.
Toen we vanochtend om negen uur, uitgezwaaid door Taco, wegreden van het sportcentrum was het zo waar droog. Inmiddels komt het weer met bakken naar beneden.
Zo langzamerhand kun je wel uittekenen hoe de route voert. 't Pad, Coendersborg, Harensebosje, Bakkeveen, Slotplaats, Duurswaldmerheide, en weer Bakkeveen.

En toch is ieder keer weer anders.
Dankzij Jan, Robert en Wim lag het tempo weer lekker hoog.
Het wordt hoog tijd dat Robert weer naar zee gaat. En wat mij betreft neemt hij Jan en Wim mee. Dan kunnen we weer eens lekker rustig touren op zondagochtend.
Maar eerlijk is eerlijk, er werd steeds gewacht op elkaar.
Bij tijd en wijle was het flink modderig met zeer verraderlijke plassen, zo kan Wim ons gelukkig navertellen. Maar het was wel even schrikken toen hij door zo'n plas heen reed, zijn voorwiel de diepte in dook en Wim een akelige smak maakte. We dachten even dat hij het bos uit gedragen zou moeten worden, maar na vijf minuten had hij alweer het hoogste woord. Tien minuten later reed meneer zelfs weer op kop.
In tempo ging het richting freulevijver waar de fietsen vakkundig werden schoongemaakt.
Dat moest ook wel, want er stond nog een kerstborrel op het programma en dan wil je toch een beetje netjes voor de dag komen.
Ook een aantal dames van SFC Westerkwartier had de fietsschoenen aangetrokken en waren het bos ingegaan. En dan waren er natuurlijk ook nog eens de spinners die zich anderhalf uur hebben laten afmatten door Taco.
Dit gezelschap bleek goed voor 10 liter snert. Over de glühwein zullen we het maar niet hebben.

Iedereen fijne feestdagen gewenst.

Geen opmerkingen: