Klimmen tegen MS

De sponsortoezeggingen voor Klimmen tegen MS bedragen op dit moment € 430,00. Hartelijk dank hiervoor.

zondag 30 maart 2014

Hoe anders

En dan te bedenken dat we vorig jaar, op zondag 24 maart nog geen kilometer op de weg gefietst hadden. Door de kou en het slechte weer dat voorjaar verbannen naar de garage. Naast elkaar op de tacx uren maken. De ogen gericht op de één of andere film.

Nee, dan is het dit jaar wel anders. Vorige week donderdag een mooie tocht van 160 km met Robert en Jan naar Giethoorn en terug.

Vrijdag een rondje Garnwerd met Margrethe en vandaag weer met SFC Westerkwartier op de pedalen.
Maar liefst vijf dames en twaalf heren vertrokken vanochtend om 9.30 uur vanaf het Sportcentrum. De dames keurig in het roze, de heren, op één na in het groen. Voor een enkeling blijft het moeilijk om afscheid te nemen van het op chocomel gelijkende oude tenue.

Best wel lastig hoor, wat moet je aan op zo'n dag als vandaag waarop het kwik richting de twintig graden zou gaan. Lange mouwen, korte mouwen, beenstukken, windbreaker? Wim had het goed voor elkaar. Bij het pakken van zijn fiets uit de garage griste hij nog een poetsdoek mee, die hij de hele ochtend onder zijn jasje had open gevouwen. Want het was best wel fris. Zeker in het begin.

Windje uit oostelijke richting, dus daarom ook maar die kant op beginnen. Terug wind mee is altijd prettiger dan tegen. Een mooie route uit de koker van Albert, voor velen over onbekende paden.

De eerste veertig kilometer lekker rustig aan, gezellig keuvelend. Draaiend volgens een vast patroon zodat we om beurten twee aan twee op kop reden, dan weer naast de één fietsend, dan weer naast de ander. Ideaal voor Wim die zodoende wel een keer of tien dezelfde grap kon vertellen. (Ik kende hem natuurlijk al.)

In het zicht van de hem zo bekende scheepswerven ging het mis bij Robert. Er knapte iets bij hem. Gelukkig was het maar een spaak. En met een geknapte spaak in zijn achterwiel kon hij niet meer verder, althans dat zei hij. Op eigen aandringen lieten we hem achter. Opmerkelijk dat hij eerder dan ons thuis bleek te zijn terwijl wij er de laatste twintig kilometer behoorlijk het gas op hadden.

Een korte detour door de stad lokte ons bijna naar een terras op de Grote Markt voor een lekker koud pilsje, maar het werd een bakje koffie in het Sportcentrum.

Lekker tochtje in zomerse sferen!

1 opmerking:

Anoniem zei

Het is 20 cm groot, woont in het bos en heeft altijd pech? Paulus de kloskabouter.